Hvorfor bruge
Direct Ferries?

Færger fra 2936 ruter og 678 havne i verden

Mere end 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årligt

Vi tjekker op til 1 million priser for vores kunder dagligt

Færger til Skotland

Geografisk optager Skotland den nordligste tredjedel af Storbritannien, og deler landegrænse med England til syd og Nordirland til sydvest, tværs over det Irske Hav.

Skotland er hjem for hundredvis af øer og mange øgrupper, som alle varierer i størrelse. Isle of Skye er måske den mest velkendte del af de Indre Hebrider langs vestkysten, sammen med de historisk rige Orkneyøer og de mindre vidtrækkende Shetlandsøer. Det er normalt på disse øer, især Hebriderne, at man producerer whisky, som er en af landets største eksportvarer, med omkring 500 millioner flasker produceret årligt.

Skotland kan prale af en blanding af spektakulære og tryllebindende landskaber; det er et land, som består af glorværdige, gennemgribende højlande med funklende søer i nordvest, beboet af et rigt og varieret dyreliv, som tiltrækker et stort antal amatørornitologer fra hele verden.

Det har en blomstrende kunst- og kulturscene, mest prominent i Glasgow, og et utal af slotte, hvoraf det mest berømte er den ikoniske bakketopsborg i Edinburgh. Man mener at der engang var over 3000 slotte i Skotland.

At komme med færge fra Nordirland til Skotland er nemt, med et valg af konventionelle, højhastigheds overfarter, som forbinder dig med sydvest Skotland. Færgerne er moderne, gode fartøjer, der tilbyder hurtige og jævnlige afgange over det Irske hav året rundt.

Selvom de direkte passagerfærger fra Skotland til fastlands Europa ikke længere er aktive, giver Storbritanniens netværk af veje stadig god adgang til alle dele af Skotland. Så hvis du rejser væk fra fastlands Europa, er dét at rejse gennem England et godt alternativ, hvor det er bedst at sejle til en havn i nordøst England, for at minimere køretiden. Havnen i Newcastle er omkring to en halv time fra Edinburgh i bil, mens Hull er cirka fire timer fra den skotske grænse.

Skotland tilbyder også en passage mellem Storbritannien og et utal af de skotske øer, hvilket er godt, hvis du leder efter en videregående forbindelse, eller hvis du forsøger at komme tilbage til fastlandet.

Læs mere Læs mindre

Populære Færgeselskaber

 • P&O Irish Sea
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • Pentland Ferries
  • Få pris

Skotland anmeldelser

 • "Gode ture"

  Jutlandica var lidt slidt og gammel i forhold til Danica som var en rigtig fin båd med gode faciliteter. Dog er mad og drikke ombord alt for dyrt. Jutlandica legerum til børn var der ikke meget ved, men det var det på Danica derimod. Det er vigtigt på sådan en lang rejse med småfolk.

  Læs mere Læs mindre
 • "Afslappende rejse"

  Vi havde valgt kahyt begge veje, hvilket betød, at specielt chauffør var dejligt udhvilet til videre rejse. Mulighed for underholdning for de, som måtte ønske det. Vi savnede et dæk med et fremadrettet vue på den smukke sejlads gennem Oslo fjord.

  Læs mere Læs mindre
 • "God overfart"

  Alt forløb planmæssigt

  Læs mere Læs mindre
 • "Rettidighed"

  Selve færgeoverfarten fungerede fint. Skibet sejlede til tiden og var rettidig fremme. Visse steder på færgen udsættes man for en ubehagelig stank af diesel. Trafikken i Trelleborg havn er ikke i orden. Skiltningen er forvirrende og man er i tvivl, om man er på rette spor. Man risikerer også tværgående trafik af lastbiler på de mest tåbelige tidspunkter, f. eks. når man netop er kørt ned af rampen.

  Læs mere Læs mindre

Om bord på færgerne

Find ud af, hvordan der er om bord på færgerne, før du rejser.

Guides, videoer og anmeldelser

Ruter og havne i Skotland