Hvorfor bruge
Direct Ferries?

Færger fra 2911 ruter og 612 havne i verden

Mere end 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årligt

Vi tjekker op til 1 million priser for vores kunder dagligt

Færger til Skotland

Geografisk optager Skotland den nordligste tredjedel af Storbritannien, og deler landegrænse med England til syd og Nordirland til sydvest, tværs over det Irske Hav.

Skotland er hjem for hundredvis af øer og mange øgrupper, som alle varierer i størrelse. Isle of Skye er måske den mest velkendte del af de Indre Hebrider langs vestkysten, sammen med de historisk rige Orkneyøer og de mindre vidtrækkende Shetlandsøer. Det er normalt på disse øer, især Hebriderne, at man producerer whisky, som er en af landets største eksportvarer, med omkring 500 millioner flasker produceret årligt.

Skotland kan prale af en blanding af spektakulære og tryllebindende landskaber; det er et land, som består af glorværdige, gennemgribende højlande med funklende søer i nordvest, beboet af et rigt og varieret dyreliv, som tiltrækker et stort antal amatørornitologer fra hele verden.

Det har en blomstrende kunst- og kulturscene, mest prominent i Glasgow, og et utal af slotte, hvoraf det mest berømte er den ikoniske bakketopsborg i Edinburgh. Man mener at der engang var over 3000 slotte i Skotland.

At komme med færge fra Nordirland til Skotland er nemt, med et valg af konventionelle, højhastigheds overfarter, som forbinder dig med sydvest Skotland. Færgerne er moderne, gode fartøjer, der tilbyder hurtige og jævnlige afgange over det Irske hav året rundt.

Selvom de direkte passagerfærger fra Skotland til fastlands Europa ikke længere er aktive, giver Storbritanniens netværk af veje stadig god adgang til alle dele af Skotland. Så hvis du rejser væk fra fastlands Europa, er dét at rejse gennem England et godt alternativ, hvor det er bedst at sejle til en havn i nordøst England, for at minimere køretiden. Havnen i Newcastle er omkring to en halv time fra Edinburgh i bil, mens Hull er cirka fire timer fra den skotske grænse.

Skotland tilbyder også en passage mellem Storbritannien og et utal af de skotske øer, hvilket er godt, hvis du leder efter en videregående forbindelse, eller hvis du forsøger at komme tilbage til fastlandet.

Læs mere Læs mindre

Populære Færgeselskaber

 • P&O Irish Sea
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris

Skotland anmeldelser

 • "En Dejlig sejltur"

  Vi blev glædelig overrasket og den dejlige kahyt, maden var dejlig og velsmagende. Men for at komme til skibet fra Travemunde skulle man være der 150 min før afgang, og da man endelig havde fundet igennem den meget dårlig oplysning om hvor færgen var placeret der var ingen skilte der sagde noget om det, så sad man og ventede i båsen vel omkring i time uden nogle info om det. Det ville være dejligt om der var noget mere lys og skilte.

  Læs mere Læs mindre
 • "Rigtig fin tur"

  Det var en rigtig fin tur, som desværre blev forlænget med 35 min. den ene vej pga. alvorlig sygdom ombord, som krævede helikopterassistance. Men det var bare positivt at se, hvor professionelt mandskabet tog sig af situationen, og det gjorde, at man følte sig meget tryg. Der var ikke så mange med ombord på de ture, vi var med, men det gjorde ikke så meget, for så var der god plads, og man kunne nemt finde en siddeplads.

  Læs mere Læs mindre
 • "Rolig tur"

  Rolig rejse, desværre lidt tåget men det må tilskrives vejrguderne ikke rederiet.

  Læs mere Læs mindre
 • "God overfart"

  Alt personale var søde og meget hjælpsomme. Ko

  Læs mere Læs mindre

Om bord på færgerne

Find ud af, hvordan der er om bord på færgerne, før du rejser.

Guides, videoer og anmeldelser

Ruter og havne i Skotland