Hvorfor bruge
Direct Ferries?

Færger fra 3139 ruter og 739 havne i verden

Mere end 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årligt

Vi tjekker op til 1 million priser for vores kunder dagligt

Færger til Skotland

Geografisk optager Skotland den nordligste tredjedel af Storbritannien, og deler landegrænse med England til syd og Nordirland til sydvest, tværs over det Irske Hav.

Skotland er hjem for hundredvis af øer og mange øgrupper, som alle varierer i størrelse. Isle of Skye er måske den mest velkendte del af de Indre Hebrider langs vestkysten, sammen med de historisk rige Orkneyøer og de mindre vidtrækkende Shetlandsøer. Det er normalt på disse øer, især Hebriderne, at man producerer whisky, som er en af landets største eksportvarer, med omkring 500 millioner flasker produceret årligt.

Skotland kan prale af en blanding af spektakulære og tryllebindende landskaber; det er et land, som består af glorværdige, gennemgribende højlande med funklende søer i nordvest, beboet af et rigt og varieret dyreliv, som tiltrækker et stort antal amatørornitologer fra hele verden.

Det har en blomstrende kunst- og kulturscene, mest prominent i Glasgow, og et utal af slotte, hvoraf det mest berømte er den ikoniske bakketopsborg i Edinburgh. Man mener at der engang var over 3000 slotte i Skotland.

At komme med færge fra Nordirland til Skotland er nemt, med et valg af konventionelle, højhastigheds overfarter, som forbinder dig med sydvest Skotland. Færgerne er moderne, gode fartøjer, der tilbyder hurtige og jævnlige afgange over det Irske hav året rundt.

Selvom de direkte passagerfærger fra Skotland til fastlands Europa ikke længere er aktive, giver Storbritanniens netværk af veje stadig god adgang til alle dele af Skotland. Så hvis du rejser væk fra fastlands Europa, er dét at rejse gennem England et godt alternativ, hvor det er bedst at sejle til en havn i nordøst England, for at minimere køretiden. Havnen i Newcastle er omkring to en halv time fra Edinburgh i bil, mens Hull er cirka fire timer fra den skotske grænse.

Skotland tilbyder også en passage mellem Storbritannien og et utal af de skotske øer, hvilket er godt, hvis du leder efter en videregående forbindelse, eller hvis du forsøger at komme tilbage til fastlandet.

Læs mere Læs mindre

Populære Færgeselskaber

 • P&O Irish Sea
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • Pentland Ferries
  • Få pris
 • Northlink Ferries
  • Få pris

Skotland anmeldelser

 • "Behagelig kort tur"

  Behagelig, stressfri rejse. Gode faciliteter om bord. Det var en forretningsrejse for mig, men ville ikke have nogle problemer med at bruge den privat.

  Læs mere Læs mindre
 • "Belfast overfart"

  Der var en storm, men færgen sejlede alligevel, og det var en god overfart på en dejlig båd med en god, rummelig restaurant.

  Læs mere Læs mindre
 • "Min tur"

  Jeg havde en rigtig god tur fra Belfast til Liverpool. Jeg nød faciliteterne ombord, som inkluderede bar, biograf og god mad i restauranten.

  Læs mere Læs mindre
 • "Dårlig kvalitet"

  Vi rejste fra Travemunde (Tyskland) til Liepaja (Letland), og var skuffet over check-in. Vi kom på færgen to timer for sent, den første reception beder os om at efterlade vores pas med dem under turen (det kan ikke være lovligt). Den sene middag var rigtig dårlig og kold. Færgen var meget gammel og meget ren. Stillerummet var beskidt og lugtede af røg. Maden var ikke god, smagte som frosne. Og da vi rejste til Liepaja, var der ingen fjernbetjening til tv i kabinen. Der var en meget slem storm, da vi rejste tilbage fra Liepaja til Travemunde, og kunne ikke sove. Bare én god ting, sengene var gode og kabinere varme.

  Læs mere Læs mindre

Om bord på færgerne

Find ud af, hvordan der er om bord på færgerne, før du rejser.

Guides, videoer og anmeldelser

Ruter og havne i Skotland