COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Hvorfor bruge
Direct Ferries?

Færger fra 3325 ruter og 764 havne i verden

Mere end 2,5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1,2 millioner overfarter årligt

Vi tjekker op til 1 million priser for vores kunder dagligt

Færger til Shetlandsøerne

Shetlandsøerne er det nordligste punkt i Storbritannien og består af omkring 100 øer.

Øerne ligger tæt på Norge og var under Norse regel indtil 1496, hvilket har resulteret i en skandinavisk resonans i den lokale accent og stednavne, såsom Hulmalees og Stackaberg.

Shetlandsøerne er en fornøjelig destination med et spændende dyreliv og fascinerende forhistoriske ruiner. I havet er der hvaler, oddere og sæler, mens der på land er en række hjemmehørende arter, såsom Shetland kvæg, gæs, får og den verdenskendte pony.

Shetland Museum i Lerwick indeholder alt, hvad man behøver at vide om øernes 5000 år gamle historie, inklusiv fiskeindustrien, mytologi og gamle piktiske udskæringer.

Der er en række neolitiske steder på Shetlandsøerne. Et af de mest bemærkelsesværdige er i Sumburgh på Mainlands sydkyst, kendt som ”Old Sctaness”. Det er et forhistoriske område, som består af resterne af et sandsten tårn, kendt som en ’broch’.

Øen Unst tilbyder en af Shetlands mere usædvanlige attraktioner, et busstoppested som intet andet. Det er udstyret med en sofa, tv og mange andre bekvemmeligheder, og er det mest imponerende busstoppested i Storbritanien.

Unsts Hermaness Nature Reserve må besøges af fuglekiggere. Det har verdens tredje største koloni af store kjover og et stort antal af suler, mallemukker, lomvier og lunder.

Øen Feltar er et andet godt område for fuglearter. Det er hjemsted for 90% af den britiske odinshane befolking, en yderst sjælden ynglefugl.

Der er en færgerute fra Aberdeen på det skotske fastland med daglige afgange, som tager ca. en halv dag.

Der er også en hurtigere, men mindre regelmæssige service fra Kirkwall på Orkneyøerne.

Populære Færgeselskaber

  • 4 Afgange Ugentlig 7 t 45 m
  • Få pris

Shetlandsøerne anmeldelser

 • "Effektiv"

  Tilfreds med alle aspekter af vores tur.

  Læs mere Læs mindre
 • "Slap af på færgen"

  Dejlig måde at rejse. Med kahyt får man fred og ro. Vil man have vind i håret, er der flere gode dæk og mad og drikke kan man også få flere steder. Pool og fitness brugte vi ikke.

  Læs mere Læs mindre
 • "Bedste tur i verden"

  Det er forbløffende, at £20 kan købe sådan en vidunderlig tur. Sejltiden er 90 minutter, og vi brugte al tiden på dækket, gik fra det ene ”wow” til det andet. Da færgen sejler kl. 19:00, kunne vi nyde solnedgangen i al sin pragt over de smukke Orkneyøer, og det var hårrejsende.

  Læs mere Læs mindre

Om bord på færgerne

Find ud af, hvordan der er om bord på færgerne, før du rejser.

Guides, videoer og anmeldelser

Ruter og havne i Shetlandsøerne