Hvorfor bruge
Direct Ferries?

Færger fra 3417 ruter og 693 havne i verden

Mere end 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årligt

Vi tjekker op til 1 million priser for vores kunder dagligt

Færger til Orkneyøerne

Orkneyøerne er en øgruppe, der ligger 16 km nord for Caithness i Skotland.

Øerne er tyndt befolkede og deres historie strækker sig 6,000 år tilbage, og har et stort antal grave, stensætninger og forhistoriske steder, som venter på at blive opdaget.

På Mainlands vestkyst ligger den bedst bevaree forhistoriske landsby i Nordeuropa, kendt som Skara Brae. Den går 5,000 år tilbage og har originale sten senge, kasser og kommoder, som blev anvendt af de mennesker, der boede der for alle disse år siden.

I hjertet af Mainland ligger et andet syn af forhistorisk arkitektur; graven af Maes Howe. En serie af tunneler, som er begravet under et en stor græsklædt forhøjning, føre en til et enormt centralt kammer. Vikinger brød ind i det 12. århundrede, og udskårede komplicerede bogstaver på væggene, som praler om deres erobringer, og som stadig er synlige i dag.

Det smukke italienske kapel på øen Lamb Holm er en af de mest moderne attraktioner. Det blev bygget af italienske krigsfangere i 1940erne, ved hjælp af intet andet end to Nissen hytter og stykker af metalskrot. Det er en virkelig bemærkelsesværdig bedrift, og har et fantastisk dekorerede interiør.

Øernes spændende dyreliv tiltrækker også mange besøgende. Omkring 15% af verdens sælbestand bor her.

Hvert år mellem maj og august, flokkes øerne af lunder. Man kan bruge timer på at se disse fascinerende fugle klatre langs klipperne og dykke i havet på jagt efter mad.

Den hurtigste og mest hyppige færgerute til Orkneyøerne afgår fra Scrabster i det nordlige Skotland og ankommer i Stromness, Mainland.

Man kan også sejle fra Aberdeen på Skotlands østkyst og Lerwick på Shetlandsøerne til Kirkwall, Mainland. Disse ture tager lidt længere tid og der er et par afgange om ugen.

Læs mere Læs mindre

Populære Færgeselskaber

  • Pentland Ferries
    • Få pris
  • Northlink Ferries
    • Få pris

Ruter og havne i Orkneyøerne