Orkneyøerne

Sådan bookes færger fra Orkneyøerne til Skotland

Der er 2 færgeruter mellem Orkneyøerne og Skotland med 24 afgange ugentligt. Northlink Ferries leverer 2 ruter, Kirkwall til Aberdeen sejler 3 afgange ugentligt & Stromness til Scrabster omkring 3 gange dagligt.

Regelmæssigheden og varigheden af overfarter kan variere fra tid til anden, så vi anbefaler, at du bruger vores billetsøgning for overfarter fra Orkneyøerne til Skotland for at tjekke informasjon.

Orkneyøerne Skotland kort

Tryk her for kort

Færger fra Orkneyøerne til Skotland

Om Orkneyøerne:

Orkneyøerne er en skotsk øgruppe circa 16 km nord for fastlandet.

De er mystiske øer, og den største er kaldet ’Mainland’, på grund af en årtusinder gammel historie, som er indlejret i den kulturelle arv og landskabet.

Øgruppens navn går tilbage til det 1. århundrede f.kr., da jorden blev bosat af mesolitiske og neolitiske stammer. Beviser på fortiden kan ses næsten overalt, med et stort antal nedgravning varder, grave og slotte spredt ud over de store grønne sletter.

Det rige dyreliv tiltrækker et stort antal besøgende, inklusiv en række sjældne fugle og pattedyr, som søpapegøjer, sæler og eurasiske odder, der findes overalt på øerne.

Det er nemt at komme til Orkneyøerne med færge.

Om Skotland:

Skotland er det nordligste af de fire lander, der udgør Det Forenede Kongerige, Storbritannien. Landet er omgivet af Nordatlanten i vest og nord, Nordsøen i øst og England i syd.

Skotland er et venligt og livligt land, som er rig på historie og kulturarv som går tilbage tusinder af år. Folk kommer hertil for at besøge de smukke bjerge og dale, bakker, skove og klippekyster, og nyde de oplevelser som Skotland har at byde på.

Der er et udvalg af færgeruter fra Skotland til Nordirland, som betjenes af moderne og veludstyrede færger.

Der er ikke længere nogen direkte færgeforbindelse mellem Skotland og det europæiske fastland, men der er færgeforbindelser fra England og Nordirland, som får dig tæt på.