Hvorfor bruge
Direct Ferries?

Færger fra 2805 ruter og 679 havne i verden

Mere end 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årligt

Vi tjekker op til 1 million priser for vores kunder dagligt

Færger til Sporaderne

Sporaderne er beliggende i det nordvestlige hjørne af Det Ægæiske Hav, og er en af Grækenlands mindre kendte øgrupper. Sporaderne omfatter 24 øer, men kun fire er beboede; Alonnisos, Skiathos, Skopelos og Skyros.

Øhavet er karakteriseret af tæt skov og stejle bakker, der ruller ned til nogle af Grækenlands fineste strande, og er en kontrast til den typiske græske ø med robuste bakketoppe spredt med hvidkalkede bygninger.

Sporaderne har et rigt og varieret dyreliv og Patitiri på Alonnisos er hjem til den innovative National Marine Park, som er den største i Europa, og må ses for enhver dyreven. Dens grundlæggende formål har været at beskytte den truede middelhavsmunkesæl og forskellige fuglearter. Man vil sandsynligvis og så se nogle delfiner på ens tur.

Som man ville forvente fra en græsk ø, er et uddrag af nationens historie let tilgængelige. På Skiathos finder man den berømte Moni Evangelistrias, som er et bakketop kloster, som blev brugt som ly for soldater, der kæmpede for uafhængighed i 1800 tallet.

For et detaljeret indblik i historien om Skyros, skal man besøge Manos Faltaits Folk Museum, som er et palæ fra det 19. århundrede, som har fascinerende udstillinger af traditionelle kostumer, keramik, dolke og fotografier.

Filmelskere kan genleve uddrag fra filmen ’Mamma Mia’ fra 2008 på Skopelos, inklusiv et besøg til det smukke Saint Loannis kapel, som blev brugt i filmen i scenen med bryllup ceremonien.

Disse fantastiske øer er perfekt til en romantisk weekend, da man kan ride gennem frodige skove og langs smukke strande på hesteryg, eller blot nyde noget udsøgt fisk og skaldyr mad med udsigt over kysten ved solnedgangen.

Man kan sejle fra Agios Konstantinos og Volos på det græske fastland til Skiathos, Skopelos og Alonissos, med hyppige afgange med Hellenic Seaways hver uge.

Der er også hyppige afgange mellem Skopelos, Alonissos og Skiathos.

Læs mere Læs mindre

Populære Færgeselskaber

 • Anes Ferries
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • Få pris
 • Sea Jets
  • Få pris

Sporaderne anmeldelser

 • "Flyingcat"

  Vi rejste over til Poros fra Piræus på Dolphin – den var til tiden og personalet var venlige og hjælpsomme.... Men tilstanden af færgen var dårlig, den er gammel og slidt, og sædenumre ignores ( og er svære at få øje på), lugten af brandstof er overvældende, og manglen på bagage opbevaring resulterede i, at der lå bagage over det hele – meget stressende. Under vores ophold på Poros modtog vi en sms fra Hellenic for at sige, at vores retur færge var blevet forsinket en time med Dolphin, og i stedet for skulle vi sejle på Flyingcat. Heldigvis havde vi tilladt masser af tid til at komme til lufthavnen fra Piræus, så dette var ikke et problem for os. Rejsen på Flyingcat var langt overlegen i forhold til Dolphin – mere rummelig, mere plads til at opbevare bagage (men ikke meget!) og generelt mere behagelig. Der er en ”business” klasse på Flyingcat, som vi nok ville have booket, hvis vi havde mulighed for at gøre det? Det er værd at bemærke, at der var en 2 dages strejke af alle færgeselskaber, mens vi var på Poros – vi var meget taknemmelige for, at vi undgik det med en dag, men nogle venner måtte finde alternativ transport fra Poros til Athen lufthavn, for at nå deres fly – de måtte selv ordne det på egne omkostninger i tid, penge og helligedage.... det var et mareridt for dem, uden assistance fra Hellenic. Vær på udkig efter en af personalet i Poros....Han har stadig brug for at lære at have tålmodgihed, vilje til at hjælpe og hvordan man smiler.... vi besluttede, at han var den mest uforskammet person, vi nogensinde har mødt.....Det var så slemt, at det fik os til at grine!!

  Læs mere Læs mindre
 • "Vær forsigtig"

  Jeg havde en masse stress med at komme fra Limnos. En dag før afgangen, fik jeg en teleopringning for at fortælle mig, at min færge var blevet aflyst, og rykket til den efterfølgende dag. På grund af forsinkelsen, ville jeg ikke nå min anden færge fra Grækenland til Italien. På grund af, at det var to forskellige færgeselskaber jeg skulle rejse med, ville jeg ikke få en refundering eller lov til at ændre den. Da jeg ringede til Direct Ferries, var den første besked, at jeg ville få €40 af de €250 refunderet. Mange opkald senere til Hellenic, Anek og Direct Ferries senere, lykkedes det mig at få 95% refunderet. Det tog til sammen en hel dag med alle de opringninger. Med Direct Ferries brugte jeg 40 minutter bare på at vente i en kø, for at tale med en agent. Min anbefaling er, at booke en færge, tage den, og derefter booke den anden færge. Planlæg lidt ekstra tid i tilfælde af, at din færge er aflyst. Jeg endte med at måtte køre fra Kavala til Norditalien med to hunde alene, mens jeg var 31 uger henne.

  Læs mere Læs mindre
 • "Færge til Athen"

  Færgen var to timer forsinket, men det var en behagelig og rolig tur. Vi valgte dette selskab, da det var den hurtigste tur til Athen.

  Læs mere Læs mindre
 • "Fantastisk tur"

  Skibet var til tiden i begge retninger. Personalet var hjælpsomme og effektive. Turen til Alonissos var rolig og begivenhedsløs, turen tilbage til Skiathos var dog som en rutschebane. Havet var meget uroligt. Jeg elskede det, men desværre var en hel del passagerer syge. Besætningen havde travlt med at dele syge poser og venlighed ud til de ramte.

  Læs mere Læs mindre

Om bord på færgerne

Find ud af, hvordan der er om bord på færgerne, før du rejser.

Guides, videoer og anmeldelser

Ruter og havne i Sporaderne