Shetlandsøerne

Sådan bookes færger fra Shetlandsøerne til Orkneyøerne

Der er i øjeblikket bare en færgerute mellem Shetlandsøerne og Orkneyøerne leveret af 1 færgeselskab – Northlink Ferries. Lerwick til Kirkwall færge overfarten sejler ugentlig med en sejltid fra omkring 5 timer 30 minutter.

Mens vi har gjort vores bedste for at sikre, at oplysningerne på denne side er korrekte, kan regelmæssigheden og varigheden af alle overfarter variere fra tid til anden, så vi anbefaler, at du tjekker vores billetsøgning for tilgængelighed på Shetlandsøerne Orkneyøerne overfarten mellem Lerwick og Kirkwall.

Shetlandsøerne Orkneyøerne kort

Tryk her for kort

Færger fra Shetlandsøerne til Orkneyøerne

Om Shetlandsøerne:

Shetlandsøerne er en skotsk øgruppe, som ligger mod nordøst af det britiske fastland, tæt på Norge.

Shetland, som består af over 100 øer, hvoraf 15 er boboede, har et robust og unikt landskab med smukke strande, klart blåt vand og dramatiske klippetoppe. Og på grund af deres nærhed til den norske kyst, findes skandinavisk indflydelse overalt på øerne, fra stednavne til den lokale dialekt.

Som de fleste skotske øer, er Shetlandsøerne hjemsted for mange historiske steder, inklusiv maleriske slotte, fascinerende piktiske styrehuse og mystiske stående sten. De er også en populær destination for fugleinteresserede, da de er befolket af en bred vifte af havfugle kolonier.

Rejser med færge er en populær måde at udforske Skotlands smukke øgruppe. Der er et udvalg af overfarter fra Lerwick færgeterminal til Orkneyøerne og det skotske fastland.

Om Orkneyøerne:

Orkneyøerne ligger ligeud for Skotlands nordkyst, og er en øgruppe bestående af omkring 70 øer.

Orkney har nogle af Europas ældste og bedst bevarede neolitiske steder, med ”Heart of Neolithic Orkney” på fastlandet, erklæret et UNESCO verdensarvsområde.

Den største ø i gruppen er vært for mange attraktioner, samt flertallet af befolkningen, mens de mindre øer tilbyder smukke strande med lange hvide kyster.