Skotland

Sådan bookes færger fra Skotland til Orkneyøerne

Der er 3 færgeruter mellem Skotland og Orkneyøerne med 39 afgange ugentligt. Northlink Ferries leverer 2 ruter, Aberdeen til Kirkwall sejler 4 afgange ugentligt & Scrabster til Stromness omkring 3 gange dagligt. Pentland Ferries leverer 1 rute, Gills Bay til St Margaret's Hope som sejler 14 gange ugentligt.

Regelmæssigheden og varigheden af overfarter kan variere fra tid til anden, så vi anbefaler, at du bruger vores billetsøgning for overfarter fra Skotland til Orkneyøerne for at tjekke informasjon.

Skotland Orkneyøerne kort

Tryk her for kort

Om Skotland:

Skotland er det nordligste land i Det Forenede Kongerige, og besidder den nordlige tredjedel af den jord, der deler grænse med England mod syd.

Skotland er et smukt land, som er kendt for sit dramatiske landskab af bjerge og forrevne kyster, med de naturlige scener i det skotske højland som en top vinder.

Det skotske klima har en tendens til at være meget omskifteligt, men selvom solen ikke altid skinner, tiltrækker den varme velkomst fra de mange forskellige landskaber mange besøgende.

Nordirland kan nemt nås med færge fra Skotland med et udvalg ruter og færgeselskaber. Der er også færgeforbindelser fra Skotland til Orkney, Shetland.

Om Orkneyøerne:

Orkneyøerne ligger ligeud for Skotlands nordkyst, og er en øgruppe bestående af omkring 70 øer.

Orkney har nogle af Europas ældste og bedst bevarede neolitiske steder, med ”Heart of Neolithic Orkney” på fastlandet, erklæret et UNESCO verdensarvsområde.

Den største ø i gruppen er vært for mange attraktioner, samt flertallet af befolkningen, mens de mindre øer tilbyder smukke strande med lange hvide kyster.