Æoliske Øer

Sådan bookes færger fra Æoliske Øer til Sicilien

Der er ingen mangel på valgmuligheder, når det kommer til færger fra Æoliske Øer til Sicilien. Der er 2 færgeselskaber med samlet 21 færgeruter som forbinder Vulcano til Palermo, Lipari til Palermo, Milazzo & Messina, Salina til Palermo, Milazzo & Messina, Rinella til Palermo, Milazzo & Messina, Filicudi til Palermo & Milazzo, Alicudi til Palermo & Milazzo, Stromboli til Milazzo & Messina, Rinella til Palermo, Milazzo & Messina, Vulcano til Palermo, Milazzo & Messina, Lipari til Palermo, Milazzo & Messina & Salina til Palermo, Milazzo & Messina.

Den hurtigste rute mellem Æoliske Øer og Sicilien er Vulcano til Milazzo med en sejltid på ca. 45 minutter. Med så mange ruter at vælge imellem, gør vi det enkelt ved at sammenligne alle tilsvarende ruter i en søgning, så du hurtigt kan finde det du ønsker.

Æoliske Øer Sicilien kort

Tryk her for kort

Om Æoliske Øer:

De Æoliske Øer, eller Isole Eolie, som er de kendt lokalt, er en gruppe af øer og holme i det Tyrrhenske Hav, nord for Sicilien ud for Italien.

De Æoliske Øer, som er opkaldt efter Aelous, Guden af vinden af græske bosættere, består af Lipari, Vilcano, Salina, Stromboli, Panarea, Filicudi, Alicudi og Basiluzzo.

Hovedøen, Lipari, ligger mere eller mindre mod midten af gruppen og ud over at have mange hoteller, er øen et knudepunkt for forbindelser til de andre øer.

Der er ingen regelmæssige fly til øerne; derfor er den eneste måte at komme til og omkring øerne med færge. Der er færgeoverfarter mellem øerne og til/fra Sicilien og det italienske fastland.

Ligesom mange af de andre italienske øer, er De Æoliske Øer meget populær blandt turister.

Om Sicilien:

Øen Sicilien, som ligger ud for Italiens sydkyst, er den største af de mange italienske øer og er omgivet af det Ioniske Hav, det Tyrrhenske Hav og Middelhavet.

Dele af Sicilien er på samme breddegrad som den nordafrikanske kyst, hvilket resulterer i et mildt klima, der gør øen attraktiv året rundt, ikke bare for besøgende fra det italienske fastland, men også fra udlandet.

På Siciliens østkyst finder man Etna, den største aktive vulkan i Europa.

Der er en række færgeruter til og fra naboøerne og det italienske fastland, samt internationale forbindelser til blandt andet Malta og Tunesien.