Orkney Islands

Sammenlign færger fra Orkneyøerne til Shetlandsøerne

Der er i øjeblikket bare en færgerute mellem Orkneyøerne og Shetlandsøerne leveret af 1 færgeselskab – Northlink Ferries. Kirkwall til Lerwick færge overfarten sejler Ugentlig med en sejltid fra omkring 7 time 45 minut.

Mens vi har gjort vores bedste for at sikre, at oplysningerne på denne side er korrekte, kan regelmæssigheden og varigheden af alle overfarter variere fra tid til anden, så vi anbefaler, at du tjekker vores billetsøgning for tilgængelighed på Orkneyøerne Shetlandsøerne overfarten mellem Kirkwall og Lerwick.

Orkneyøerne Shetlandsøerne kort

Tryk her for kort

Færger fra Orkneyøerne til Shetlandsøerne

Om Orkneyøerne:

Orkneyøerne er en skotsk øgruppe circa 16 km nord for fastlandet.

De er mystiske øer, og den største er kaldet ’Mainland’, på grund af en årtusinder gammel historie, som er indlejret i den kulturelle arv og landskabet.

Øgruppens navn går tilbage til det 1. århundrede f.kr., da jorden blev bosat af mesolitiske og neolitiske stammer. Beviser på fortiden kan ses næsten overalt, med et stort antal nedgravning varder, grave og slotte spredt ud over de store grønne sletter.

Det rige dyreliv tiltrækker et stort antal besøgende, inklusiv en række sjældne fugle og pattedyr, som søpapegøjer, sæler og eurasiske odder, der findes overalt på øerne.

Det er nemt at komme til Orkneyøerne med færge.

Om Shetlandsøerne:

Shetlandsøerne er en øgruppe i Skotland omkring 160 km nord for det skotske fastland. Øgruppen består af over 100 øer, hvoraf kun femten er beboede.

Shetlandsøerne er et fantastisk sted for naturelskere. Her er et vildt dyreliv, hvilket gør det muligt at se oddere og sæler på spil, mens man nyder lyden af havfugle.