Hvorfor bruge
Direct Ferries?

Færger fra 3307 ruter og 697 havne i verden

Mere end 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årligt

Vi tjekker op til 1 million priser for vores kunder dagligt

Færger til Pianosa Ø

Pianosa er en lille ø med en fascinerende historie, som er en del af det toscanske øhav mellem Italiens vestkyst og Korsika.

Den har et kystnært område på bare 25 kilometer, og landskabet består af flade sletter med det højeset punkt på 29 meter. Det italienske ord ’Piana’ betyder ’flad’, og henviser til øens geografi.

Øens befolkning går tilbage til romertiden. Omkring 700 katakomber er blevet opdaget, hvilket er det største antal nord for Rom. Et andet landmærke er fyret på Pianosas østkyst, som har været aktiv siden 1865.

Napoleon besøgte øen i det 19. århundrede, da han blev forvist til Elba og var fascineret af dyrelivet og vegetationen. Den er primært hjem til pindsvin, harer og en række fuglearter.

Pianosa er bedst kendt for sine forbindelser til straffesystemet. I det 19. århundrede blev øen etableret som en straffekoloni, hvor fangere dyrkede korn, olie og vin. I 1970erne udviklede den en fængsel med maksimal sikkerhed, som primært blev anvendt af mafiabosser. Det blev lukket i 1998, og selvom man ikke kan besøge selve fængslet, er der et museum som fortæller dets historien.

Som en del af Arcipelago Toscano National Park, er fiskeri, dykning og forankring forbudt uden tilladelse. Øen er begrænset til 350 besøgende hver dag, og man må ikke sejle inden for en 1,6 km radius.

I modsætning til andre øer af samme slags, har Pianosa ingen butikker og kun én restaurant. Men der er en fredelig atmosfære og de guidede ture giver en mulighed for at smage den unikke historie.

Man kan rejse til Pianosa fra Piombino på fastlandet eller fra Elba, den nærliggende ø i skærgården. Der er en ugentlig afgang fra begge havnene med en gennemsnitlig sejltid på under 2 timer fra Elba og lidt længere fra Piombino. Toremar driver en punktlig service med komfortable færger, der transporterer over 1,5 millioner passagerer hvert år.

Læs mere Læs mindre

Populære Færgeselskaber

  • Toremar
    • Få pris

Ruter og havne i Pianosa Ø