Ålandsøerne

Sådan bookes færger fra Ålandsøerne til Finland

Der er 4 færgeruter mellem Ålandsøerne og Finland med 51 afgange ugentligt. Tallink Silja leverer 3 ruter, Langnas til Åbo sejler 7 afgange ugentligt, Mariehamn til Helsingfors omkring 7 gange ugentligt & Mariehamn til Åbo omkring 7 gange ugentligt. Viking Line leverer 3 ruter, Langnas til Åbo sejler 7 afgange ugentligt, Mariehamn til Helsingfors omkring 2 gange ugentligt & Mariehamn til Åbo omkring 7 gange ugentligt. Finnlines leverer 1 rute, Langnas til Naantali som sejler 14 gange ugentligt.

Regelmæssigheden og varigheden af overfarter kan variere fra tid til anden, så vi anbefaler, at du bruger vores billetsøgning for overfarter fra Ålandsøerne til Finland for at tjekke informasjon.

Ålandsøerne Finland kort

Tryk her for kort

Om Ålandsøerne:

Åland er en selvstyrende region i Finland, og ligger i Østersøen mellem Sverige og Finland.

Øgruppen danner den mindste region i Finland og udgør omkring en halv procent af sit landområde og befolkning. Åland består af seks kommuner og omkring 6700 navngivet øer og omkring 20.000 øer og holme. Hovedstaden er Mariehamn, som ligger på hovedøen, Mariehamn, Langnæs og Eckerö er hvor størstedelen af færger ankommer.

Selvom Finland er medlem af Den Europæiske Union, er Ålandsøerne fritaget fra skatteregelerne, så mange færger, der sejler i Østersøen, kan sælge toldfrie varer, forudsat at de stopper ved Åland undervejs. Dette har resulteret i at nogle af de mest luksuriøse færger bliver brugt til at rejse via øerne.

Om Finland:

Finland er et land og stor halvø i det nordlige Europa, med Sverige mod vest og Rusland mod øst.

’Landet med de tusind søer’, som faktisk har omkring 187.888, er også kendt som ’landet med tusind øer’, hvilket gør det til et af Europas sande store vildmarker. Og, taget i betragtning af de enorme vandmængder i Finland, er her også fantastiske muligheder for kajak og kano.

Hovedstaden, Helsingfors, ligger på en stor sydkyst havn, og er langt det tætteste befolkede område i Finland. Her finder man en blomstrende kunstscene samt en innovativ gastronomisk kultur, med højt uddannede kokke, som serverer mad fra lokale produkter i helt nye spisesteder over hele byen.

Med talrige ruter fra Sverige over den Botniske Bugt, fra Østeuropa over den Finske Bugt og fra Tyskland over Østersøen, er det nemt at komme til Finland med færge. Disse ruter drives af et stort udvalg af fremragende færgeselskaber, med flåder besåtende af luksuriøse skibe.