Milos til Chania færge

Milos Chania færgeruten forbinder Kykladerne med Kreta. I øjeblikket er der kun 1 færgeselskab, som sejler på denne færgerute, Minoan Lines. Der er op til 3 afgange Uge med sejltid fra ca. 3 timer 45 minutter.

Sejltiden og hyppigheden for Milos Chania færgerute kan variere fra sæson til sæson, så vi vil råde dig til at få den seneste information via vores billetsøgning.

Milos - Chania færgeselskaber

  • Minoan Lines
    • 3 Afgange Ugentlig 3 t 45 m
    • Få pris

Milos Guide

Milos er beliggende i det ægæiske hav, nord for Kretahavet, og er del af Kykladerne. Milos er nok mest berømt for sin statue af Aphrodite (”Venus fra Milo”, som er nu udstillet på Louvre-museet i Paris). Øen er også kendt for statuerne af den græske gud Asklepios, som nu er udstillet på det British Museum i London, og Posedidon og en arkaisk Apollo i Athen. Omkring den lille havn i Adamas, kan man finde små butikker, der sælger souvenirs, håndlavede gaver og smykker, samt lokalt producerede varer og fødevarer.

Øen er forbundet med havnen i Piræus, andre havne i Kykladerne, havne i Dodekaneserne og Kreta med både konventionel færge og hurtigfærge. I sommermånederne er der daglige færgeforbindelser til og fra øen. Øens anden havn, som ligger i Apollonia, har færgeforbindelser til øerne Kimolos og Glaranissia.

Chania Guide

Chania (også stavet Hania) er hovedstaden på den græske ø Kreta og er en by, der har været vært for mange forskellige civilisationer i løbet af sin historie. Byen er bygget på Minoan Kidonia området, i enden af den enslydende kløft mellem Akrotiri og Onicha halvøerne, og var den tidligere hovedstad på Kreta mellem 1847 og 1972. I dag er det den næststørste by på Kreta efter Heraklion. Den gamle bydels gyder og gader er foret med smukke venetianske villaer, kirker, springvand og historiske monumenter, som alle er populære blandt besøgende.

Den venetianske havn ligger i hjertet af den gamle bydel, og er, hvor besøgende kan se venetianske bygninger, der ligger side om side med tyrkiske bygninger, der blev bygget senere. På den østlige del af Palea Poli er Splantzia distriktet, som er bygget på stedet af det tidligere tyrkiske kvarter og er, hvor man finder Aghii Anargiri kirken, som er den eneste ortodokse kirke, som havde fået tilladelse til at operere under den venetianske og tyrkiske besættelse af øen. I området er også Sintrivani Square.

Fra havnen er der færgeforbindelser til Piræus, de kykladiske øer og de dodekanesiske øer.