Book en Karlskrona færge

Karlskrona færgehavn i Sverige forbinder dig med Gdynia i Polen med et valg af op til 21 afgange ugentligt. Sejltiden for Karlskrona til Gdynia overfarten er fra 9 timer 30 minutter, og med Stena Line.

Karlskrona havnekort

Tryk her for kort

Karlskrona færge alternativer

Karlskrona færgeservicer

 • Stena Line
  • 3 Afgange Dagligt 9 t 30 m
  • Få pris

Karlskrona Guide

Karlskrona ligger i Karlskrona kommune, og er hovedstaden af Blekinge kommune. Der findes regelmæssige overfarter til Gdynia i Polen, med gennemsnitligt to tur-retur ture om dagen.

Hvad kan man lave i Karlskrona?

Karlskrona er Sveriges eneste barok by, og er hjem til Sveriges største flådebase, fra det 17. århundrede, der er en UNESCO verdenskulturarv, og til hvilken Sveriges ældste trækirke (amiralitetskyrka) også tilhører.

Stortoget er det største torv i byen, og er selv omgivet af thre verdenskulturarv, Trefaldighetskyrkan (Treenigheds kirken), der blev bygget imellem 1697 og 1709, Frederikskyrkan (Frederiks kirken), hvis bebyggelse begyndte i 1720, og hvis design viser mange tegn på barokstil, og rådhuset.
På den nordlige del af torvet kommer man til Klaipeda pladsen, hvor ”stora fisken”springvandet står. Herfra kan man tage på shoppingtur på gågaden Ronnyebygatan, eller tage til Wachtmeister Galleria via vestudgangen af Stortoget, hvis man foretrækker shoppingcentre.

Byen har udover sine mange bygninger også museer, der indbyder besøgende til at lære mere om områdets historie, især hvad der angår søfart og flåden. I Blekinge Museum kan man blandt andet udforske den lokale fiskeri, båd-bygning og stenbrydning, og bagefter tage sig en bid kaffe og kage i den indbydende café, der står i en nydelig lille barokhave, og Marinmuseet dækker flådehistorien.

Nord for Marinmuseet kan turen gå videre til Drottninskars Kastell, et utroligt slot spækket med kanoner, der kan besøges via en gratis bilfærge, der sejler fra Handelshamnen to gange om timen. Fra Marinmuseet eller Karlskrona turistcentre kan billetter købes til Kungsholms fæstning, der blev bygget for 300 år siden og stadig er en del af Sveriges forsvar, udover at være endnu en del af Karlskrona der er udpeget til verdenskulturarv.

Efter alt den historie og indkøb er det nok på tide at få sig en bid at spise. Fra et større måltid i Nya Skafferiet, der tilbyder alt fra middelhavs-inspireret retter til traditionel skandinavisk mad, en sen-aftensmad i Nivå Bar og Stek, til noget for den søde tand i Glassiarens Glassbar, en berømt isbod, eller Lennarths Konditori.

Hvordan kommer man omkring i Karlskrona?

Mange af seværdighederne og indkøbsmulighederne befinder sig tæt på Stortoget, eller bliver nået via turistfærger, men der findes også en busservice, skulle man ønske sig at tage en gå pause.

Sådan kommer du til Karlskrona havn

 • Med bil

  Verkövägen 101, 371 65 Lyckeby, Karlskrona

 • Med tog

  Verkövägen 101, 371 65 Lyckeby, Karlskrona

 • Adresse

  Verkövägen 101, 371 65 Lyckeby, Karlskrona

 • Karlskrona overnatningsmuligheder

  Hvis du ønsker at tilbringe en nat i eller i nærheden af Karlskrona før eller efter din rejse, eller hvis du er på udkig efter overnatning for hele dit ophold, kan du besøge vores Karlskrona overnatningsmuligheder side for de bedste priser og et af de største udvalg online.