COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Hvorfor bruge
Direct Ferries?

Færger fra 3325 ruter og 764 havne i verden

Mere end 2,5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1,2 millioner overfarter årligt

Vi tjekker op til 1 million priser for vores kunder dagligt

Færger til Santa Maria

Santa Maria er den sydligste ø i de portugisiske Azorer, og kan prale af det mest solrige klima i øgruppen.

Om øen

Santa Maria kendt for sine gyldne strande og en smule tørrere plantevækst, sammenlignet med de andre øer i Azorerne, hvilket giver den et lyst skær, og derfor er den lokalt kendt som ”den gule ø”. Desuden er øen også noteret som Christopher Columbus’ første anduvning på hans returrejse fra Amerika i 1493.

Santa Maria tilbyder de flotteste svømme- og surferforhold i hele øgruppen, med en af de bedste strande placeret på det sydlige kyst: Praia Formosa. Lige syd for Vila do Porto, den største bebyggelse, ligger den ældste kirke på øen, som man mener var Christopher Columbus’ valgte sted til tilbedelse under deres ophold i det 15. århundrede. Men den smukkeste by på Santa Maria er Santo Espirito mod øst, som er omringet af grønne græsgange og er hjem for lidt under 600 personer.

For at opnå smukke udsigter, skal du tage til det rekreative område i Fontinhas, og til Pico Alto, som strækker sig næsten 600 meter. Enhver ivrig geolog bør tage nordpå til den fascinerende ”røde ørken”, der består af ni kvadratkilometer rødt ler, som udleder en spektakulær glød ved skumringstid.

Lokal kultur

De traditionelle huse, som findes overalt på Santa Maria, er ganske bemærkelsesværdige og karakteriseret af store skorstene, der stikker frem i en lille pyramide form, hvor hver by vælger en forskellig farve som kontrast til de hvidvaskede bygninger. Desuden skal man holde øje med lokalt håndværk som for eksempel indviklede håndvævede bordduge og farverige patchwork quilt tæpper.

Som med enhver ø i Azorerne, spiller ”the Ghost Festival” en vigtig rolle i Santa Marias arv. Festlighederne består af store optog hvor de nærliggende byer har valgt at portrættere en kejser eller kejserinde, som omringes af indbyggere der udfører traditionelle danse. Desuden er der madboder langs vejene som altid serverer friskfangede fisk og skaldyr.

Med færge til Santa Maria?

Du kan sejle til Vila do Porto på Santa Marias sydkyst fra Graciosa, Pico, São Miguel, Terceira, Flores og Faial, alle øer i Azorerne. Disse ruter betjenes af Atlanticoline og udbyder én til tre afgange hver uge med varierede rejsetider afhængig af hvilken ø du tager afsted fra.

Populære Færgeselskaber

    • 4 Afgange Ugentlig 3 t
    • Få pris

Om bord på færgerne

Find ud af, hvordan der er om bord på færgerne, før du rejser.

Guides, videoer og anmeldelser

Ruter og havne i Santa Maria